Prirodni lekovi

Jabukovo sirće protiv visokog pritiska!

jabukovo sirće

Photo by Pixabay


Krvni sudovi distribuišu krv u sve delove našeg tela. Snaga kojom krv teče kroz arterije i vene stvara pritisak na njihove zidove. Visok krvni pritisak, ili hipertenzija, nastaje kada taj protok krvi prelazi normalnu granicu i stvara veći pritisak na zidove vena i arterija.

Evo kako će vam jabukovo sirće pomoći u snižavanju krvnog pritiska:

1. Jabukovo sirće snižava nivo holesterola u krvi

Loš holesterol dovodi do stvaranja masnih naslaga na zidovima vaših krvnih sudova , što otežva protok krvi kroz krvne sudove. Sada je i naučno dokazano da jabukovo sirće snižava loš holesterol u krvi, što na drugoj strani pomaže da se krvni pritisak ostane pod kontrolom.

2. Smanjuje rizik od nastanka Diabetesa tipa II

Višak unosa šećera i nemogućnost insulina da preuzme glukozu iz tela stvara visok nivo glukoze u krvi. Ovo na kraju dovodi do jedne od najužasnijih bolesti na svetu – Diabetesa tipa II. Dijabetes utiče na krvne sudove na taj način što ih okoštava, te srcu postaje teško da pumpa krv kroz takve sudove. Istraživanja su, takođe, dokazala da je jabukovo sirće veoma pouzdan alat u borbi protiv visokog nivoa šećera u krvi.

3. Jabukovo sirće detoksificira

Da, jabukovo sirće zaista detoksificira organizam. Dobar je izvor vitamina i minerala koji su neophodni za jačanje imuniteta organizma. Jabukovo sirće bukvalno uništava štetne radikale kiseonika koji ne samo da ubrzavaju proces starenja nego dovode i do povišenog krvnog pritiska. Tako da, budete li ga uzimali na dnevnoj bazi, ne samo da ćete detoksikovati svoje telo, kontrolisati povišen krvni pritisak, nego ćete dobiti i zdravu i sjajnu kožu.

4. Jabukovo sirće smanjuje stres

Visok nivo serotonina i adrenalina može dovesti do anksioznih napada. Što više stresa, to vaše srce brže lupa. To može dovesti do visokog krvnog pritiska, ali i do moždanog i srčanog udara.
Preporučuje se svaki dan jedna do dve kašike jabukovog sirćeta sa toplom ili hladnom vodom, pre svakog obroka. Jabukovo sirće utiče na smanjenje lučenja serotonina i adrenalina, te smanjuje mogućnost nastanka anksioznih napada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovaj website koristi kolačiće i neke vaše lične podatke kako bi unapredio vaše korisničko iskustvo!